Waarom Special ISIS?

 
Speciaal voor: betaald werk, stage, studie en vrijwilligerswerk in het buitenland
Gericht op: backpackers, wereldreizigers & avontuurlijke activiteiten
Standaard meeverzekerd: SOS en repatriëring, aansprakelijkheidsdekking (ook tijdens stage & vrijwilligerswerk!), bagagedekking, dekking bij avontuurlijke sporten, ongevallendekking & terugkeer naar Nederland in geval ziekte familielid
Optioneel te verzekeren: spoedeisende medische en tandheelkundige kosten (ook als je Nederlandse basiszorgverzekering geen dekking meer biedt) en rechtsbijstand.
Samen terug: naar Nederland in geval van nood
Flexibele duur en verlenging: tot 4 jaar... maar ook voor een paar weken
Ervaren verzekeraar: meest ervaren verzekeraar op het gebied van jongeren en backpackers  

Kan ik mijn zorgverzekering stopzetten?

zorgverzekering stopzetten

Wanneer vervalt de dekking van je Nederlandse zorgverzekering als je gaat werken in het buitenland?

  • Per instantie kan de informatie die wordt gegeven over de gevolgen van betaald of onbetaald werken in het buitenland aanzienlijk verschillen.
  • Toch is er wel een aantal algemene richtlijnen te geven over het aanhouden, stopzetten, en het wel of niet geldig zijn van je Nederlandse zorgverzekering.
  • In het algemeen kun je zeggen dat de dekking van je Nederlandse zorgverzekering vervalt als je betaald werk verricht in het buitenland. Hierop zijn natuurlijk uitzonderingen en richtlijnen, waarover je op deze pagina's meer kunt lezen.
  • In het algemeen kun je ook zeggen dat zodra de dekking van je zorgverzekering vervalt, je ook je zorgverzekering mag stopzetten. Over welke gevolgen dat heeft kun je verderop ook meer lezen, net als over welke administratieve zaken je ook na je terugkomst nog kunt regelen.

‘Eerste werkdag-landen’

  • Ook de reisbestemming speelt hierin een rol. De VS en Canada zijn voorbeelden van ‘eerste werkdag-landen’, wat betekent dat de dekking van je Nederlandse zorgverzekering komt te vervallen vanaf de eerste dag dat je betaald werk verricht.

Wat kan JoHo voor je betekenen?

  • Bij JoHo is veel ervaring met jongeren en ouderen die voor langere tijd naar het buitenland gaan; vul het adviesformulier in en je ontvangt vrijblijvend een persoonlijk verzekeringsadvies.
  • Je kunt donateur worden en gebruik maken van JoHo's BuitenlandZaken Service voor specifiek advies, vragen en hulpmiddelen over het opzeggen van je zorgverzekering als je naar het buitenland vertrekt, het uitschrijven uit de Basisregistratie Personen (voormalige GBA) bij je gemeente en het al dan niet aanhouden van een briefadres.
  • Je kunt abonnee worden en gebruik maken van JoHo's Emigratieservice met mogelijkheden voor uitgebreidere informatieverstrekking, uitgebreid persoonlijk advies, hulp bij overstappen rondom ziektekostenverzekeringen, adresservice e.a

Is je Nederlandse zorgverzekering nog wel geldig als je op lang op reis of wereldreis gaat?